5.-15. oktoobril peetava Läänemaa Toidunädala eesmärk on tuua esile Läänemaa toidu, toidutootjate ning -pakkujate kvaliteeti, mis pakub naudingut ning elamust. Restoranides on sel puhul erimenüüd.
Erimenüüd Läänemaa tootjate toorainest pakuvad 17 toidukohta üle Läänemaa ning lisaks on võimalus osaleda mitmel üritusel. Saab õppida traditsioonilise rukkileiva valmistamist Nõva Break leivakojas, kuulata ansamblit Väliharf, nautides Läänemaa maitseid restoranis Bergfeldt, matkata Einbi metsas või Kõmsil, õppida hapendamist Tuuru karjamõisas. Tegevust jätkub kõigile.
Eelnevalt oli Läänemaa Toidunädal novembri alguses. Söögikohtade esindajate sõnul on ettevõtmise varasemaks toomine hea, sest sügise keskpaik on kohaliku tooraine poolest rikkalik ning pikendada saab ka suvist hooaega.
Läänemaa Toidunädalal osalevad: Rado Restoran Haapsalu, Müüriääre kohvik, Nõva Mõisa Kohvik, Noarootsi Lokaal, restoran Von Gernet, Dirhami kalakohvik, Blu Holm resto, Herman Bistroo & Baar, Kongo restoran, restoran Bergfeldt, Palivere söögituba, Roosta resto, Hapsal Dietrich, Tuuru karjamõis, Nõva Break leivakoda, Hanila laulu-ja mänguselts, KIIL Sushibaar, Österby Sadamaresto, Puhvet Kapp, Meraki resto, Puise Nina Külalistemajaja Oru O.T.T.
Toidunädal on ka osa Loode-Eesti elamusfestivalist „Porikuu”, mis pakub elamusi pealinnast Haapsaluni ning toob meie piirkonda palju külastajaid.
Täpsema programmiga saab tutvuda kodulehel www.laanemaatoit.ee/läänemaatoidunädal2023 ja Facebooki-lehel Läänemaa Toidunädal.