Armastad nii kohvi kui ka maiustusi? Kohvimagustoidud sobivad ideaalselt nii hommikusöögiks, vahepaladeks kui ka järelroogadeks. Mitmeid maitseid kombineerides on võimalik avastada uusi magusaid lemmikuid, mida pakkuda nii perele kui ka külalistele. Siit leiad 5 kohvimagustoitu nii pidulikele söögilaudadele kui ka igapäevaseks maguspalaks. Magustoitude valmistamiseks vajalikud köögiseadmed leiad Kaup24-st.
REKLAAMTEKST
Kohviga panna-cotta
Panna cotta valmistamisel kasutatakse peamiselt kolme komponenti: koor, suhkur, vanilje ja vahepeal ka želatiini, mis annab sellele magustoidule omapärase konsistentsi. Kui soovid aga tuua selle magustoidu maitsemaailma veidi erilisust, siis kasuta natuke ka kanget espressot.
Vaja läheb:
- 45 g tuhksuhkrut
- 2 supilusikatäit želatiini
- 200 ml kanget espressot
- 180 ml koort
- 1 vaniljekaun
- 110 ml vett
Tee nii:
- Pane želatiin kaussi ning vala soe vesi peale. Lisa segusse tuhksuhkur (või tavaline suhkur) ning lase sellel lahustuda.
- Vala koor väikesesse kastrulisse, lisa vaniljekaun ning kuumuta kergelt. Võta vaniljekaun välja.
- Sega osa tuhksuhkrut espressoga ning vala ülejäänud koore sisse.
- Vala nii kohvisegu kui ka kooresegu kihtide kaupa anumatesse. Peale iga kihi valamist lase magustoidul natuke külmkapis seista, et kihid saaksin veidi taheneda.
- Serveeri meelepärase lisanditega.
Banaani-kohvimagustoit
See magustoit sobib ideaalselt igasse päikselisse hommikusse nii lisaturgutuseks kui ka maitsvaks kõhutäiteks. Samas on magustoit piisavalt mitmekülgne, et seda pakkuda ka järelroaks või vahepalaks külalistele.
Vaja läheb:
- 1 banaan
- 1 supilusikas espressot/valmis kohvi
- maitse järgi fariinsuhkrut
- 100 g maitsestamata jogurti
- kaneeli
Tee nii:
- Koori banaan, pane kaussi ning suru kahvli abiga pudruks.
- Lisa veidi suhkrut ning sega juurde valmis kohv.
- Tõsta lusikaga kihiti anumatesse banaani-kohvisegu ning maitsestamata jogurt.
- Kaunista meelepärase lisanditega, näiteks röstitud mandlilaastudega. Serveeri koheselt.
Toorjuustu-kohvikreem
Paljude lapsepõlve lemmik kohvikreem pakub mõnusat maitseelamust ning hommikuks kui ka maguspalaks lõuna- või õhtusöögi kõrvale.
Vaja läheb:
- 2 munakollast
- 3 spl suhkrut (näiteks tume muscovado või fariinisuhkur)
- 200 g maitsestamata toasooja toorjuustu
- 180 g 35%-list koort
- 60 ml kanget espressot
- 1 spl kohvilikööri
- 2 lehte želatiini
- veidi kuuma vett
Tee nii:
- Vahusta munakollased koos suhkruga vahuks. Sega lusikaga toorjuust kreemikamaks. Vahusta koor.
- Tee valmis espresso ning lisa juurde kohviliköör, sega ja jahuta.
- Sega munakollastest vaht, kohvilikööriga espresso ja toorjuust segamini. Viimasena lisa vahukoor.
- Aseta želatiinilehed külma vette umbes viieks minutiks. Seejärel pigista kuivaks ning lahusta need 0,5 dl kuumas vees. Lase jahtuda ning seejärel sega kreemi sisse.
- Vala magustoit anumasse ning pane vähemalt neljaks tunniks külmkappi. Külmkapis seistes muutub magustoit kihiliseks, jättes põhja rohkem kohvi maitset.
- Serveeri koos meelepäraste lisanditega.
Šokolaadi-kohvikook
Šokolaadikook on paljude magusasõprade vaieldamatu lemmik, kuid miks mitte tuua maitsete kooslusesse ka killuke kohvi?
Vaja läheb:
- 200 g kvaliteetset tumedat šokolaadi
- 2 sl kvaliteetset lahustuvat kohvi
- 150 g võid
- 5 muna
- 150 g suhkrut
- 50 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
Tee nii:
- Lisa kuumakindlasse kaussi šokolaad, kohv ja või ning sulata koos kausiga keeva vee kohal. Samaaegselt vahusta munakollased koos suhkruga pehmeks vahuks.
- Lisa munavahule küpsetuspulber ja jahu ning sega aeglaselt juurde sulatatud segu. Vahusta munavalged kõvemaks vahuks ning lisa samuti šokolaadisegu hulka.
- Vala tainas ettevaatlikult umbes 20 cm läbimõõduga rõngasvormi, mis on küpsetuspaberiga eelnevalt vooderatud.
- Küpseta 18-kraadises ahjus 35 kuni 40 minutit. Kook peaks jääma keskelt veidi pehme ning ahjust väljavõttes veidike “kokku kukkuma”.
- Puista kook üle tuhksuhkruga ning lisa juurde creme fraiche.
Kohvivaht ehk mousse
Kui eelistad kreemi asemel hoopis midagi vahusemat, siis see retsept on kindlasti Sinu uus lemmik.
Vaja läheb:
- 2 dl piima
- 0.5 dl espresso või väga kanget kohvi
- 2 tk muna
- 1 dl suhkrut
- 4 tk želatiinilehte (või 2 tl želatiinipulbrit + 2 sl vett)
- 2 dl vahukoort
Tee nii:
- Vala kokku piim ja kohv kastrulisse ning kuumuta keetmiseni. Sega ühtlaseks ning tõsta kõrvale.
- Eralda munakollased valgetest, sega kausis munakollane ja suhkur. Vala juurde piimakohv, samal ajal pidevalt segades.
- Kalla segu tagasi kastrulisse ning kuumuta taas pidevalt segades. Kui segu on paksem, tõsta kõrvale ning lase jahtuda.
- Aseta želatiinilehed külma vette pehmenema või sega želatiinipulber veega ning lase paar minutit paisuda. Seejärel pigista lehtedest vesi välja ning sega vähese kuuma veega või paisutatud želatiin sulata kuumaveevannis. Lase jahtuda.
- Mikserda koor ja munavalged kohevaks vahuks. Nirista želatiinisegu piima- ja munasegusse ja mikserda ühtlaseks. Sega juurde vahukoor ja siis ka munavalged.
- Jaga magustoit anumatesse ning hoia külmkapis 2 tundi.
- Serveeri ja kaunista näiteks hakitud pähklitega.
Tiramisu moodi kohvimagustoit
Klassikalise Itaalia päritoluga tiramisuga sarnanev magustoit, mida on eriti lihtne valmistada.
Vaja läheb:
- 200 g küpsiseid
- 200 g madala kalorsusega kodujuustu
- 100 g madala rasvasisaldusega hapukoort
- 50 g suhkrut
- 1 tl espressot või valmis kohvi
- näputäis vanillisuhkrut
- kakao
Tee nii:
- Lisa kaussi suhkur, vanilje, hapukoor, kodujuust ning mikserda ühtlaseks. Valmista kohv, kui see juba valmis eoi ole.
- Kasta iga küpsis 5 sekundiks kohvi sisse ning aseta anumasse (näiteks klaasidesse), pane peale mikserdatud sega, siis uuesti kohvis kastetud küpsised, uuesti segu jne.
- Puista peale kakaod ning hoia terve öö külmkapis.
Kohvi ja magustoit – parim kooslus inimesele, kes armastab mõlemat. Kui oled otsimas endale koju kohvimasinat, mis aitaks neid magustoite veelgi hõlpsamalt valmistada või kui soovid alustada oma hommikuid koos kvaliteetselt valmistatud kohviga, leiad sobiva Kaup24 veebipoest.